Καθημερινες λυσεις για τη διαχειριση της υπερτασης σας

Η υπέρταση είναι μια ασθένεια που μπορείτε να ελέγξετε μέσω των αλλαγών του τρόπου ζωής, της καλής παρακολούθησης και της συμμόρφωσης με τη θεραπεία.

Αλλαξτε τις συνηθειες του τροπου ζωης σας

Μπορείτε να έχετε μεγάλη αποτελεσματικότητα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης αλλάζοντας τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας¹. Οι πιο σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι:

Ξεκινήστε να κάνετε τακτική σωματική δραστηριότητα

Η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος της διαχείρισης της υπέρτασης. Φυσικά, θα πρέπει να καθορίσετε με τον γιατρό σας την πιο κατάλληλη δραστηριότητα με βάση το προφίλ σας. Ένας ιατρικός έλεγχος μπορεί να είναι υποχρεωτικός μερικές φορές. Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Η συνήθης σύσταση είναι 30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα για τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα².

30

min/day

Λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τις σωματικές δραστηριότητες:

Προσπαθήστε να χάσετε βάρος

Όταν είστε υπέρβαροι, έχετε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ως εκ τούτου, η στόχευση βέλτιστου βάρους είναι ένας στόχος που κάθε υπερτασικός ασθενής πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει. Η απώλεια βάρους συμπληρώνει τη δράση της αντιυπερτασικής θεραπείας. Ένας τύπος μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε το συνιστώμενο βάρος σας, το οποίο βασίζεται στο ύψος σας. Αυτός ο τύπος προσδιορίζει τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Απλά πρέπει να διαιρέσετε το βάρος σας (σε χιλιόγραμμα) με το ύψος σας (σε μέτρα) τετράγωνο. Ένας ιδανικός ΔΜΣ πρέπει να είναι μεταξύ 18,5 και 25 kg / m².

Βελτιώστε τη διατροφή σας

Η καλή διαιτητική και διατροφική ισορροπία είναι επίσης ένα βασικό μέρος της επιτυχούς διαχείρισης της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η δίαιτα είναι εύκολο να βελτιωθεί εάν ακολουθήσετε αυτές τις 4 βασικές συστάσεις¹:

1 – Τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα (300-400g)

2 – Περιορίστε τη χρήση λιπών και ελαίων (ιδιαίτερα ζωικών λιπών, φοινικέλαιου)

3 – Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού

4 – Τρώτε περισσότερα λιπαρά ψάρια 2-3 φορές την εβδομάδα (σολομός, σαρδέλες ή σκουμπρί)


 

Για να πάρετε συνταγές και συμβουλές σχετικά με τα τρόφιμα:

Χαλαρώστε

Πρέπει να μάθετε πώς να χειρίζεστε το άγχος σας! Το άγχος μπορεί από καιρό σε καιρό να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Επιπλέον, το άγχος μπορεί επίσης να ενθαρρύνει συμπεριφορές που θα αυξήσουν την αρτηριακή σας πίεση (για παράδειγμα, κακή διατροφή, σωματική αδράνεια, κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ από το συνηθισμένο). Χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως η γιόγκα, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος σας και απλές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε στην καθημερινή σας ζωή!

Για να πάρετε ασκήσεις χαλάρωσης και συμβουλές

Τακτικος Ελεγχος

Η παρακολούθηση της πίεσης σας  στο σπίτι είναι πολύ σημαντική και αποτελεί μέρος της επιτυχημένης ρύθμισης της υπέρτασης.


 

Υπάρχουν εργαλεία που σας βοηθούν να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση:

Συμμορφωση στη θεραπεια

Η λήψη της αντιυπερτασικής σας αγωγής κάθε μέρα είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης και την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης καρδιαγγειακής προστασίας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το θυμηθείτε. Ακριβώς όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας, η αντιυπερτασική αγωγή μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Και θυμηθείτε, η υπέρταση είναι μια σιωπηλή ασθένεια: δεν είναι επειδή δεν αισθάνεστε καμία διαφορά ότι πρέπει να σταματήσετε τη θεραπεία σας!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τήρηση της αγωγής διαβάστε στο www.akolouthotinagogi.gr